GALERIA 26 // OTA
Str. Dr. Staicovici 26, Bucureşti


FLORIN CIULACHE

„Scrambled Channel”
Florin Ciulache, "Fox Kids"

Puţin timp pierdut în faţa display-ului şi s-au lipit de tine câteva zeci de MB. de informaţii inutile. Inutile, zic eu, pentru că nu ştiu ce poţi să mai faci cu ele după ce au trecut.
Dupa ce le văd pictate e ca şi cum le-am dat delete şi pot să le şterg, să dispară de pe hard. Fac loc pentru altele care sigur vor trebui şterse prin aceeaşi metodă. Rămâne în urmă un fel de print screen manual.
Imaginile sunt nişte flash-uri căteva secunde de realitate pe care am vrea să o traversăm cât mai repede, este doar preparaţia pentru ce va urma.
De aici înainte pentru fiecare începe o realitate proprie.


special pentru 23 MAI


CLAUDIU COBILANSCHI

„Seria OCR 09”OCR 09 este o replică în cadrul dezbaterii privind raportul dintre artişti şi autofinanţare în arta contemporană românească. Discuţiile din jurul acestui subiect iau forme extravagante. Recunoaştem la o extremitate, motivul artistului pauper ce-şi petrece vremurile în atelierul UAP căruia nu-i mai poate plăti întreţinerea şi, la celalat pol, cel al dandy-ul cosmopolit ce se vernisează într-o escală la Bucharest. Ambii alcătuiesc compozitul producţiei de artă contemporană şi, tot amândurora, le lipseste un raport definitoriu: "cota de piaţă" - echivalent mesianic al autosusţinerii, subiect de arzătoare dorinţă şi piedestal de marmură.
Redus la un concept comercial, artistul se metamorfozează într-o ecuaţie cu rezultat necunoscut. Definiţiile complexe ce-i alcătuiesc corpus-ul creativ pălesc în faţa noului zeu aparut: marketing-ul. Înfipt cu un ac în panoul Bursei, noul label se propulsează într-o zonă toxică. Opiniile ce-i stabilesc valoarea sunt, de cele mai multe ori, străine subiectului operei de artă. Acest lucru este ştiut dar acceptat.

OCR 09 este un moment din viitorul apropiat. Mult doritul act de vânzare-cumpărare va condensa vizibilitatea artiştilor in logotip-uri sinonime succeselor de piaţă anterioare. Detalii la contabilitate.


+ A F T E R P A R T Y Y Y ! ! ! ! ! ! ! ! !