GALERIA ANAID
Anaid Art Gallery
Str. Slobozia Nr. 34, Sector 4, Bucureşti
www.anaidart.ro
contact@anaidart.ro
Tel. +4021 337 1187
Fax. +4021 336 6056
23 MAI începând cu ora 19.30
O noapte la Anaid Art Gallery
artă contemporană + fashion design + muzică + cărţi + cafea + discuţii cu artiştii + bezele + 99 baloane la Anaid Art Concept Cafe
ANTAGONISM CEREBRAL – ULTIMA TENTAŢIE
expoziţie de artă contemporană – instalaţie, fotografie, obiect, video, grafică, desen
Artişti: Harem6 (Flavia Marele & Ildikó Mureşan), Alexandru Rădvan, Sorin Tara
Curator: Diana Dochia
Alexandru Rădvan, "Studiu pentru Omagiul lui Iuda", desen, 2008
Harem6, "Cirkus", fotografie
Sorin Tara, "Black Rumania", sculptură
„Ultima tentaţie” este cea de a doua expoziţie din cadrul proiectului „Antagonism cerebral” care îi va avea ca protagonişti pe artiştii Harem6 (Flavia Marele şi Ildikó Mureşan), Alexandru Rădvan şi Sorin Tara. Dacă Binele este excepţia şi Răul este regula din comportamentul uman, iar ignoranţa favorizează Răul, atunci tentaţiile, martiriile, supliciile reprezintă drumul spre Bine ce transgresează Răul.
„Ultima tentaţie” conturează viziunea unei umanităţi dureroase, sfârtecate, în care individul este mereu singur, iremediabil singur.
Designul de expunere semnat arhitect Attila Kim propune un spaţiu deschis experimentelor, un laborator în care totul este permis şi unde suntem liberi să alegem cu ce ne identificăm sau cum ne raportăm la ceea ce ne înconjoară.
UV 35 în cadrul programului Anaid Art Concept Space
expoziţie de fashion design + artă contemporană
Fashion designeri: Smaranda Almăşan, Melania Ţucureanu, Lucian Broscăţean, Dana Iuga, Codruţa Luca
Particulate matters (PM) desemnează particulele fine suspendate în aer, în stare lichidă sau solidă care prin multiplicarea lor provoacă hazarduri atmosferice şi implicit diferite simptome traumatice.
Politicile eco par a se legitima într-un astfel de context distructiv. A fi politically correct faţă de mediu a devenit un fel de scop militant şi o tendinţă a cărei recurenţă îi dovedeşte actualitatea.
UV 35 e un proiect care pleacă de la astfel de coordonate ideatice. Diferitele aspecte ale poluării şi ale factorilor traumatici sunt traduse prin imagini vizuale care recompun un moodboard impregnat cu atitudini militante... Elemente vizuale recurente în cadrul proiectului (cod de bară, instrucţiuni de folosire a hainelor, semnale urbane sau manifeste traduse prin imagini metaforă) sunt meta-naraţiuni care vorbesc despre un discurs conceptual de fashion design.
Cele cinci demersuri de fashion design se raportează la acest concept de ECO POLITICS, concept ce a devenit un reper fundamental pentru înţelegerea tendinţelor ECO primăvară/ vară 2008.