ROLL-UP STUDIO PETARTA
Str. Mircea Vulcănescu nr.2-4

alinabugaus@yahoo.com
ralucailaria@yahoo.com

spaţiu neconvenţional / studio artistic non-profit

VERNISAJ 23 mai 2007 ora 21

ACŢIUNEA PETARDA

Artişti: Alina Buga şi Raluca Ilaria Demetrescu

PETARTA Roll Up Studio sau locul în devenire
Spaţiul PETARTA de pe str. Mircea Vulcănescu nr.2-4 este (dorim sa devină, pentru că nu a căpătat formă definitivă) un Roll Up Studio, adică un atelier galerie non profit. Inaugurăm spaţiul pe 23 Mai, cu ocazia evenimentului Noaptea Alba a Galeriilor #2. Vă întrebaţi poate de ce ne grăbim şi deschidem spaţiul care e înca în şantier? Ei bine, considerăm că din cauza lipsei de vizibilitate a artei contemporane în România, a spaţiilor de expunere insuficiente, a crizei de identitate a artistului român pierdut în tranziţie (nefercitul pătrat închis: artist-atelier-galerie-recunoaştere) putem deschide un spaţiu alternativ destinat creaţiei contemporane, chiar şi în şantier (şantierul ca opoziţie la White Cube-ul clasic atât de impecabil!) care oricum, va fi în mişcare, în fuga de idei, concepte, jocuri sau ritualuri estetice.
Vă aşteptăm la desene pe pereţi realizate de Alina Buga şi Raluca Ilaria Demetrescu şi la o acţiune tip performance, care doreşte să ilustreze aproape live evenimentul Noptii Albe a Galeriilor prin fotografii realizate în galeriile şi spaţiile alternative bucureştene.
Sunteţi invitaţi la Noaptea Albă a Galeriilor – 23-24 Mai, începând cu 21h00, în spaţiul Petarta de pe str. Mircea Vulcănescu (fost Ştefan Furtună), lângă Galeria UNA, la intersecţia Căii Griviţei cu Bd. Dacia, la o Petardă de estetismmmmmmmm!