GALERIA DIGITALĂ 115
Str. Mihai Eminescu nr. 115, sector 2, Bucureşti

Ioana Lazăr PR & Exhibition Manager
tel:0754014006 / 2101969
gallery@115.ro
www.115.ro


AYA KATO
“Flower of Memory”



Aya Kato - Anime World


În această primăvară Galeria de Artă Digitală 115 inaugurează o serie de evenimente având-o ca protagonistă pe artista japoneză Aya Kato. Începând cu 9 aprilie, vă invităm la o plimbare “vizuală” în centrul oraşului pentru a admira lucrările de mari dimensiuni expuse în cadrul expoziţiei urbane de artă digitală. Acordaţi-vă un moment să priviţi în sus atunci când treceţi prin zona Obor, Universitate, Romană, Victoriei sau Piaţa Presei Libere. Iar de pe 19 aprilie, avem plăcerea de a vă primi la Galeria 115 pentru a vă bucura de şi mai multe lucrări ale artistei. Dubla expoziţie “Flower of Memory” este o incursiune fantastică într-o lume imaginară populată de eroi şi eroine din toate timpurile şi o invitaţie pentru privitor de a regăsi curozitatea şi plăcerea de a se lăsa purtat într-o altă dimensiune decât cea a vieţii de zi cu zi.
Cu un background artistic influenţat de cultura tradiţională niponă, la numai 25 de ani, Aya Kato este una dintre cele mai originale voci ale artei japoneze contemporane. Stilul său fascinează prin perfecţiunea detaliului baroc ponderat de influenţele subtile ale Art Nouveau-ului şi fuziunea frapantă dintre imagistica japoneză tradiţională şi cea contemporană. Cum personajele lui Kato pot fi la fel de bine samurai şi vrăjitoare din vremuri îndepărtate sau eroine desprinse din cultura Manga şi Pop Art, mesajul artistei se construieşte mai degrabă prin universalitatea trăirilor acestora. Adâncimea lumilor imaginate de Kato accede astfel către plenitudinea poveştilor de dragoste din toate timpurile.


EVENIMENT SPECIAL 23 MAI

Galeria 115 invită pe toţi cei care nu au somn, dar timp şi chef de desen berechet să petreacă o noapte albă digitală! Aşa că, chiar dacă e ora 3 noaptea, hai pe strada Eminescu 115 să te joci cu tabletele grafice alături de artişti digitali.