SALONUL DE MAI


ATENŢIE! FOARTE IMPORTANT!
LOCAŢIA S-A SCHIMBAT!
NOUA ADRESĂ: COOL CAT /STR. GABROVENI / NR. 13



http://salonuldemai.blogspot.com
ioanacarolinaursa@gmail.com
alexandrapirici@yahoo.com
0728899180




“Salonul de mai” înseamnă două camere şi mai mulţi artişti pe care i-am invitat să “le ia în folosinţă”.M-am gândit de multe ori la necesitatea unui spaţiu în care să poţi prezenta ceva fără rigorile presupuse de o galerie sau de un teatru, varianta ideală fiind o casă care să funcţioneze ca un spaţiu expozitiv-atelier-studio, în care publicul să fie, la propriu, găzduit de noi .Îi mulţumim doamnei Maria Dulhan ca ne-a pus-o la dispoziţie.
Alexandra Pirici


participanţi: Ştefan Ungureanu, Ioana Ursa, Andrei Dinu, Amalia Dulhan, Alexandra Pirici, Ion Dumitrescu, Rolando Matsangos, Eduard Gabia, Carmen Coţofană, Miruna Dinu, Ana Costea , Radu Burduj, Florin Flueraş, Iuliana Stoenescu, Paul Dunca, Diana Dulgheru, George Anghelescu, Dana Bordea, Lala Misosniky, Alina Spătariu


Program:
Spaţiu expozitiv deschis în fiecare zi începând cu 16h00
Performance, proiecţii filme -în fiecare seară începând cu 19h00

///Joi /15 Mai / Iuliana Stoenescu /// Vineri / 16 Mai / Eduard Gabia /// Sâmbată /17 Mai / Miruna Dinu şi Lala Misosniky / Alexandra Pirici /// Duminică / 18 Mai / Ana Costea / Dana Bordea / Florin Flueraş /// Luni /19 Mai / Home Theatre 2 (Eduard Gabia, Rolando Matsangos, Ion Dumitrescu) /// Marţi /20 Mai / Florin Flueraş / Alexandra Pirici / Ion Dumitrescu /// Miercuri / 21 Mai / Miruna Dinu şi Lala Misosniky / Home Theatre(Carmen Coţofană, Alexandra Pirici, Mădalina Dan) /// Joi / 22 Mai / Iuliana Stoenescu /// Vineri / 23 Mai / Eduard Gabia /// Sâmbătă / 24 Mai / Dana Bordea / Carmen Coţofană / Ion Dumitrescu /// Duminică / 25 Mai / Paul Dunca ///



EVENIMENT SPECIAL 23 MAI


PERFORMANCE-URI
19h00 - 21h00
Eduard Gabia

EXPOZIŢIE
artişti : Ştefan Ungureanu, Ioana Ursa, Andrei Dinu, Alexandra Pirici, Diana Dulgheru, Amalia Dulhan, Radu Burduj, George Anghelescu, Radu Oreian





GALERIA SUB_CĂRTUREŞTI
Str. Pictor Verona, nr. 13, Bucureşti


ITALIA UNDERGROUND
AŞA CUM N-AI MAI VĂZUT-O

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Italian VITO GRASSO.




Patru cărţi, patru autori: povestirea în benzi desenate şi
declinările ei în italiană

expoziţie de benzi desenate italieneşti (fumetti)



Pandemoniu, scris de Gianluca Morozzi şi desenat de Squaz, este o călătorie spectaculoasă în fantezia vizionară şi psihedelică a lui Gianluca Morozzi, susţinută de incredibilul talent grafic al desenatorului Squaz. Un joc de cutii chinezeşti, poveşti care ţâşnesc dintr-o minte prizonieră întrun corp care cedează, bucată cu bucată: poveştile locuitorilor unui bloc izolat într-o lume închisă într-o bilă de plexiglas; povestea unui alcoolic care găseşte un copil într-o cutie de pantofi; reîncarnarea văzută de la tejgheaua unui bar. O bibliotecară timidă disputată de un demon şi un extraterestru, hotărâţi să o lase însărcinată. Umbrele care otrăvesc minţile soţilor certăreţi de la etajul de deasupra. Povestea a trei logodnice. Poveşti în interiorul altor poveşti. Un pandemoniu.





O poveste în benzi desenate, Alessandro Baronciani
O poveste în benzi desenate este rezultatul unui experiment editorial care a durat cinci ani: Alessandro Baronciani a scris, desenat, fotocopiat aceste poveşti şi le-a trimis propriilor cititori exclusiv prin poştã, în baza unui abonament. Cititorii înşişi îşi transmiteau unul altuia vestea despre existenţa publicaţiei, facând ca tirajul acestei autoproducţii, la limita dintre “shojo manga” şi tradiţia populară italiană a benzilor desenate pocket, cu două imagini, să ajungă la câteva sute de copii din fiecare număr. În acest schimb reciproc, prin intermediul scrisorilor adresate lui Alessandro, cititorii deveneau parte din poveste, descriindu-şi propriile experienţe şi, adesea, devenind ei înşişi personaje, modificând finalele şi lăsând în suspans poveştile ori de câte ori trebuiau trăite mai întâi şi abia apoi povestite. Astfel s-a stabilit un raport direct, liniar, fără filtrul magazinelor specializate sau al distribuitorilor de presă.
Editura Black Velvet a inclus în acest volum, pe lângă retipărirea completă a poveştilor, episoade inedite care îmbogăţesc naraţiunea plină de întreruperi şi subînţelesuri, în care intriga se pierde în relaţiile dintre personaje, încercând să istorisească acele situaţii care sunt adesea uitate într-o poveste: tăcerile, momentele în care lucrurile se schimbă cu adevărat.



Regele râurilor, scris şi desenat de Marino Neri
Bruno, un băieţel de 11 ani care locuieşte cu bunica şi cu unchiul său, fost partizan, găseşte în grădină resturile unui schelet. Cu imaginaţia lui de copil, Bruno se gândeşte că ar fi vorba de o maimuţă din Pleistocen … Dar cui aparţine de fapt scheletul? Povestea, amplasată la Modena în timpul ultimei ieşiri din matcă a râului Secchia în anii ‘70, este o călătorie înapoi în timp în căutarea propriilor origini, privită prin ochii plini de uimire ai unui copil de unsprezece ani.



Aş vrea să te întâlnesc, Gianluca Costantini
Romanul desenat de Costantini este o povestire la limita dintre monologul Doamnei Dalloway şi povestirea ilustrată, în care imaginile reconstituie structura unui flux de conştiinţă. Autorul povesteşte zece ani din viaţa sa, în care îşi fac loc iubirea, dorinţa, conflictul între generaţii, călătoria şi viaţa de provincial. Nu sunt zece ani la întâmplare, ci trecerea delicată de la adolescenţă la maturitate, acea “linie de umbră” pe care multe romane ale formării au încercat să o surprindă. Aş vrea să te întâlnesc este un exemplu original de roman al formării în benzi desenate, în care autobiografia evidentă dezvăluie incertitudinile şi temerile unui adolescent. Cititorii de benzi desenate, mai ales tinerii şi adolescenţii, vor putea să se recunoască cu uşurinţă într-o povestire care îi reprezintă. Costantini povesteşte prin imagini, folosind citate şi chipuri din imaginaţia noastră, a tuturor, într-un context în care fiecare poate găsi citatul care i se potriveşte, o imagine de referinţă, un fragment de amintire uitată. «Crezi că totul se poate opri în mod gălăgios, brutal şi vulgar?», se întreabă autorul. Cursa lui lentă este încercarea de a opri cu delicateţe şi de a reţine ceea ce de obicei ne alunecă
printre degete.


program special 23 MAI

Teatru de animatie experimental în Noaptea Galeriilor


Dell’Arte prezinta vineri, 23 mai, orele 21:30, spectacolul „Colier si Fabrica de Chihlimbar”.

In Galeria Sub_Carturesti, monsieur Colier, un personaj iesit din
laboratoarele vietii venice, incita vizitatorii sa dezlege taina unei controversate substante: chihlimbarul.
Contaminat de mitul alchimistului is bântuit de fantasma lui Frankenstein, universul fantastic dezvoltat în cele 15 minute de spectacol se inspira dintr-o literatura neagra, prolifica în acest domeniu, cu trimiteri la filmografia horror.
Laboratorul eclectic al cocoatului Colier permite folosirea celor mai vechi mecanisme teatrale alaturi de inovatii în tehnologie si o inspirata „alchimie” între marionete si actori.


Viziunea regizorala: Ana Craciun. Distributia: Ana Cucuta, Smaranda Gabudeanu, Crina Svoboda, Andra Sandu, Ana Craciun.

Reprezentatia este urmata de o proiectie a filmului „Profondo rosso” de Dario Argento